Idag är det bara en vecka kvar till Vårruset, jag anmälde mig igår tillsammans med mitt förra jobb, jag längtar massor! Förra året var första året jag var med, då joggade jag men i år blir det att promenera.
Idag är jag ledig trots att jag var ledig i helgen också, så idag är det hemmasysslornas dag.
Tvätt, disk och eftersom det var så fullt upp igår på min ordinarie bakdag så får jag baka idag istället :-P
I lördags gick allt fika åt när vi hade gäster så nu finns det massor med utrymme i frysen.
Igår började vi riva altanen och gräva upp rosenbuskarna runt altanen, vi har tänkte göra den en meter bredare och en meter längre.
 
Först fick vi klippa ner rosenbuskarna så att vi kunde gräva upp dom
 
 
Eftersom vi ska bredda altanen så måste vi gräva bort växtligheten och lägga markduk under så att det inte kommer upp oönskade växter
 
 
Här kapar David upp altan så att vi kunde bära bort den i sektioner
 
 
Här är allt borta, känns konstigt att inte ha någon altan att vara på, men det kommer att bli superbra när den nya altanen är färdig <3
 
 
Vi har planerat på att altanen ska vara färdig inom 25 dagar, får hoppas att det går bra ;)
 
Jag hade planerat att plantera ut kryddor i mina pallkragar men efter att ha pratat med en florist på byn så fick jag rådet att vänta fram till 10-12 juni innan jag planterade ut kryddorna då det fortfarande fanns risk för frostnätter.
 
Idag har det varit en sån där mjukstart på dagen, sov till 9.20 sen klev jag upp och tog en dusch :) Idag och imorgon jobbar jag kvällspass på Diamanten. Det har kommit 8 bokningar sen igår nu inför sommaren, 7 av dom är på Diamanten :) 
Igår hade vi arbetsplatsträff på Kanis med resursteamet. Jag längtar alltid efter dom träffarna :D
Supertrevlig dag med mina kollegor från resursteamet, eftersom vi inte träffas så ofta så är det alltid lika trevligt när vi får träffas hela gruppen :)
Det var sista träffen inför sommaren igår så vi spelade lite kubb, det var premiär för kubbspelande för i år för mig. Det är verkligen ett superroligt spel i mitt tycke.
Jag föreslog för David att vi skulle spela lite kubb på lördag på vårfesten.
Det går även framåt med mitt lilla projekt ute på gården med pallkragarna. Nu är bägge pallkragarna behandlade och på plats och locket.
På fredag efter jobbet ska jag fara och köpa kryddor och sallad och plantera i pallkragarna :D
Igår var jag och mamma och Theo på kyrkogården och gick runt i det fina vädret.
Vi hälsade på Sebastian och jag rensade lite bland blommor och gamla ljus, sen gick vi förbi min mormor och morfars grav. Theo hade många frågor kring gravarna, hur svarar man en 6åring som har frågor kring gravar och vilka som ligger i gravarna? Så sanningsenligt som möjligt men ibland är det svårt att hitta rätta svaren :)
När vi gick omkring så hittade jag en grav som jag har letat efter i typ 7 månader, en kvinna som har betytt mycket för många. En idol för många av mina kollegor. En kvinna som hade en stark tro och fanstastisk livssyn, kära Beda!
 
 
 
Det har varit så skönt ute i veckan, det känns verkligen som att sommaren är påväg. Idag är det exakt 30 dagar kvar tills jag går på sommarsemester. 3 hela veckor tilsammans med David <3
 
 
Nu när det är så fint väder så ligger Wilda ute i flera timmar i sträck och solar <3
Idag har det varit en arbetssam söndag, jag började dagen med en ordentlig sovmorgon sen drog jag och min systerdotter Ida på gymmet i en timme. Skönt att börja om med gymmandet men det var grymt tungt idag. Men det ska det väl vara första gången man tränar när man har haft ett långt uppehåll.
Sen direkt efter gymmet så gick jag och David ute på gården och jobbade i 4 timmar :-D
Vi har hunnit klippa gräsmattan för första gången i år, körde med uppsamlaren så vi fick bort alla löv som har täckt gräset.
Sen har jag även påbörjat mitt lilla projekt med en kryddlåda med färska kryddor :-D
 
Jag började med att välja ut vars pallkragen skulle vara och sen grävde vi en grop som vi kunde lägga markduk i så att det inte kommer upp oönskade saker under ifrån.
 
 
 
Efter det lade vi ut markduken och fyllde på med lite jord som jag hade rensat på oönskade saker.
 
 
 
Sen satte vi dit pallkragen som jag har ytbehandlat så att den ska tåla att stå ute, vi satte ner den innan vi fyllde upp med resterande jorden så att den kom ner lite. Nu väntar bara den andra pallkragen så att vi kan bygga lite på höjden och så "taket" så att våra kryddor är skyddade.
 
 
Efter det vart vi lite lata så det vart lite snabbmat från grillen och nu eftersom att det är söndag och söndagarna här på tåggatan har börjat förknippas med bakning så ska vi baka lite snickerskaka :-D
David har sovmorgon imorgon och jag är ledig så det är bara att passa på att hitta på saker tillsammans <3